Matka kohti hiilineutraalia hiihtokeskusta

Ilmastonmuutoksessa tarvitaan yritysten panostusta. Sen voit tehdä avustuksellamme askel askeleelta. Voimme päivittää sähkösopimuksen vihreäksi, hyvittää yrityksenne hiilijalanjäljen ja edetä kohti hiilineutraalia yritystä pienin teoin. Lue esimerkki, kuinka asiakkaamme Huippupaikat Oy:n hiihtokeskukset etenevät omalla matkalla.

“Haluamme olla mukana vastuullisessa toiminnassa ja pyrkiä kohti hiilineutraaleja hiihtokeskuksia”, SkiOne Group Oy:n toimitusjohtaja Lauri Suutarinen sanoo.

SkiOne Group Oy on perheyhtiö, joka omistamansa Huippupaikat Oy:n kautta pyörittää kolmea hiihtokeskusta; Vuokatinrinteitä, Tahkoa ja Kasurilaa. Ensimmäinen askel on otettu ja sähköenergian osalta Vuokatinrinteet on ollut hiilineutraali jo useamman vuoden. Myös Tahkolla ja Kasurilassa on ollut Loisteen Puhdas -sähkötuote viime kesästä lähtien.

Hiilijalanjälki pienentyi lähes 190 keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljen verran

Jo puhtaasti valitsemalla Loisteen uusiutuvan energian Huippupaikat Oy on pienentänyt hiilijalanjälkeään noin 1 944 tonnia CO2 vuodessa. Se on määrältään lähes sama kuin 190 suomalaisen tuottama hiilijalanjälki.

“Jo nyt tehdyissä sekä tulevaisuuden investoinneissa tulemme ottamaan ympäristöasiat erityshuomioon, jotta voimme jakaa laskemisen riemua tuleville sukupolville. Haluamme olla innostava esimerkki myös muille alamme toimijoille. Loiste tarjoaa tutun ja turvallisen kumppanuuden kohti tavoitettamme olla hiilineutraali hiihtokeskus”, Suutarinen toteaa.

“Seuraavat etapit voivat olla esimerkiksi energiakäytön ja päästöjen seurannan ja raportoinnin työkalujen tehostaminen, polttoöljyn korvaaminen vaihtoehtoisilla ratkaisuilla, rinneravintoloiden kasvisruokapainotteisuuden lisääminen tai muovisten tarjoiluastioiden korvaaminen biohajoavilla materiaaleilla. Vaihtoehtoja etenemiseen löytyy ja onkin tärkeää löytää etenemiselle oikean kokoiset askeleet”, kertoo Loisteen myyntijohtaja Jani Pääkkönen.

Tulevaisuudessa ympäristötoimien ja mahdollisten investointien jälkeen jäljelle jäävä hiilijalanjälki hyvitetään Loisteen yhteistyökumppanin CO2Eston kanssa. Lopputulemana SkiOne Groupin hiihtokeskukset ovat hiilineutraaleja, joka varmasti ilahduttaa myös asiakkaita.

Share

1 Response

  1. Siitä Vaan, Koko Tasavallan ja -miksi ei myös Maailmanlaajuisesti, Kaikki Hiihtokeskukset ja miksi ei, myös esim. Jäähallien Jäähdytysjärjestelmät, tähän Mukaan, jospa vaikka Tulevaisuudessa, järjestettäisiinkin esim. Näkövammaisten Jääkiekkoleirit aistisport.com Hiilineutraalein Keinoin, Jäähdytetyillä Jäillä, jos on Pakko, Järjestää ne Tekojäillä. Mutta tuohon Kasvispainotteisuuteen Rinneravintoloissa, Muistakaa myös Lihansyöjijen Nälän Sammuttaminen, eli Katsokaa, miten ne Kasvisruoat, sitten Menestyvätkään, alkaen Taloudellisesta Näkökulmasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial